Waarom ons datacenter

Het nieuwe datacenter in de Hoogersmilde zendmast voldoet aan de eisen van Tier III. Voorzieningen voor glasvezel en straalverbindingen bieden uitstekenende connectiviteit en mooie kansen voor lokale ondernemingen. Dankzij de inzet van 100% groene stroom behoort de Datatoren tot de groenste van Nederland. Met een PUE van 1,2 is het datacenter uiterst energie-efficiënt dankzij de inzet van direct free air cooling.

Het betonnen deel van de toren is 85m hoog en telt 21 verdiepingen waarvan 8 worden omgebouwd tot autonome datacenters.

De toren is in 1959 gebouwd en maakt deel uit van de Nederlandse noodinfrastructuur en dat betekend dat de continuiteit gewaarborgd is.

De datatoren is beveiligd conform Borg-klasse 4 en kent tenminste 3 beveiligingslagen.

Certificeringen

Hollandsewolken streeft de hoogst mogelijke kwaliteit na in haar dienstverlening. Daarom hebben wij gekozen voor een datacenter dat in het bezit is van diverse certificaten die het kwaliteitsniveau aantonen en ondersteunen dat Hollandsewolken een betrouwbare partner voor het beheer van uw data is.

Tier III Classificering

Het datacenter concept voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III Classificering. Binnen de Tier III klasse is sprake van redundant uitgevoerde stroomvoorzieningen en ook de installaties voor klimaatbeheersing in het datacenter is dubbel uitgevoerd. Hiermee is een uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur in de datacenters gegarandeerd.

ISO 9001:2008

Het datacenter is officieel ISO 9001-2008 erkend. ISO 9001:2008 is de internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dat betekent dat de diensten voldoen aan de eisen van klanten en aan wet- en regelgeving. Bovendien spannen wij ons continu in om de klanttevredenheid naar een nog hoger niveau te brengen.

Certificaat duurzame energie

Hollandsewolken maakt zich hard voor verduurzaming van de IT-sector die nog steeds te boek staat als dé grootverbruiker van energie. We maken daarom gebruik van een datacenter welke ingericht is met duurzame, energiezuinige koeltechniek en kopen 100% duurzame energie in.

Top 3 groenste datacenter

Het datacenter van Hollandsewolken behoort tot de top drie van groenste datacenters in Nederland. Onderzoeksorganisatie HIVOS publiceerde in de afgelopen jaren rapporten met die conclusie.

Noodinfrastructuur

De overheid heeft de mediatoren waar het datacenter van Hollandsewolken gevestigd is aangewezen als onderdeel van de noodinfrastructuur. Hiermee is de continuïteit van dit datacenter gewaarborgd.